Дизайнът на вратите в дома

Дизайнът на вашата врата е по-важен, отколкото можете да си представите, особенно когато планирате бъдещия си дом. Входната врата не е просто част от интериора на къщата. Малко или много тя е представителна за един дом. Ако врата ви е стара, олющена или надрана, колкото и прекрасен да е домът ви, впечатлението на всички ще е насочено към зле изглеждащата ви врата.

За уникалния дизайн на френските врати – подходящ избор ли са за вашия дом?

Когато мислим и мечтаем за изграждането на нашия бъдещ дом или за ремоделирането на сегашния, първото нещо, което ни идва в съзнанието, често е общото виждане, където фасадата и общата форма на къщата са на първо място. Ще има ли моя дом плосък покрив? Какъв цвят трябва да е фасадата ми? Големи или малки прозорци? Тераса? Балкон?

А дизайнът на входната врата?

Едно нещо, на което хората често дори не обръщат внимание, са вратите. Сред първите неща, които посетителите виждат, когато идват в къщата ви и определено първото нещо, което те докосват е именно входната ви врата. Тя може да е нещото, което ще създаде първото впечатление за вашия дом. Опитваш се да изглеждаш богат? Искате ли да уведомите хората, че сте приятелски и приветливи? Харесвате ли минималистичен начин на живот? Дизайнът на вратите съобщава тези неща, така че обръщайте повече внимание на това, което вашият дом казва за вас.

Останалите врати във вашата къща имат подобна роля. Виждаме ги като нещо, което разделя различни жилищни пространства, отделя отделни стаи от тях, като хол и трапезария, където обикновено забавлявате гостите си, но тяхната функция не се крие само в това. Те ви представят като личност с определен характер. Съобщавате ли, че сте срамежлив и затворен с големи и дебели врати? Или отворена и приветстваща с тънки стъклени врати? Харесва ли ви да бъдете забелязани с червени врати в сив интериорен дизайн?

Дизайнът на вратите ще говори за нас и ние всички искаме да бъдем представени по най-добрия възможен начин. За това вземете един каталог, разгледайте последните предложения, харесайте врата, която отговаря на вашия стил и същност и сте готови. Както беше споменато и по-рано, може би сте притеснителни, срамежливи, за вас домът е защитна крепост и искате да заложите на масивна дървена врата или стабилна метална. Може би сте комуникативна и забавна личност, която предпочита високи стъклени врати, които да свързват къщата със задния двор. Или искате цветна къща с цветни стени и врати. Може би не обичате промените и предпочитате само да пребоядисате старата си врата в нов, по-модерен цвят. Каквото и да предпочитате не пренебрегвайте вратите, защото вратите за къщата са както за нас дрехите – изразяват вашия собствен стил. За това не оставяйте своите врати зле изглеждащи.